Poslovni prostori umjesto 230.000 eura

Budvanski Mediteranski sportski centar (MSC) ponudio je Odbojkaškom klubu “Budvanska rivijera“ vansudsko poravnanje, prema kojem bi im na ime duga od gotovo 230.000 eura za korišćenje dvorane prepisali tri poslovna prostora.

Prebijanjem duga za poslovne prostore od ukupno skoro 160 kvadrata, na najbolji način bi se riješio problem dugovanja, potvrđen pravosnažnom presudom Privrednog suda, kaže direktor Nikola Vučićević.

“Obraćam vam se sa predlogom za namirenje duga shodno presudi Privrednog suda, kojom se OK 'Budvanska rivijera' obavezala da MSC plati iznos od 229.739 eura sa pripadajućom kamatom na ime duga za korišćenje sportske dvorane. Predlažemo potpisivanje vansudskog poravnanja kod notara, kojim bi OK 'Budvanska rivijera' našem preduzeću u svojinu predao tri poslovna prostora... Vrijednost ova tri poslovna prostora bi 'pokrila' navedeni dug“, naveo je Vučićević u pismu upućenom klubu.

Vučićević je rekao da se nada da će “Budvanska rivijera“ prihvatiti “korektnu ponudu“.

“Nadamo se da nećemo biti prinuđeni da namiranje duga tražimo preko tužioca i novih sudskih postupaka koji bi prouzrokovali probleme određenim licima. Jedna od posljedica mirnog rješavanja problema bi svakako bila i trajna zabrana bavljenja sportom licima koja su na bilo koji način bila uključena u rad bilo starog ili novog kluba“.

Riječ je poslovnim prostorima od 82, 29 i 47 kvadrata, uknjiženim na ofšor firmu “Victoria enterprises“, a u kojima je dugi niz godina bilo sjedište kluba.

Da je došlo do „otopljavanja“ odnosa na relaciji MSC - klub, svjedoči i podatak da je prije nekoliko dana na račun opštinskog preduzeća leglo 10.000 eura, na ime dodatnog duga koji je ostavio OK “Budvanska rivijera”.

O tome govori i činjenica da je ženskom OK “Budvanska rivijera”, za razliku od muškog, već dozvoljeno da trenira u MSC.

Kako su „Vijesti“ u više navrata pisale, odbojkaški klub se našao u finanijskim problemima, zbog čega su ostala nagomilana dugovanje, pa isplatu čekaju i bivši igrači, autoprevoznik “Mediteran expres”, restoran “Kužina” i mnogi drugi...