OK Budvanska rivijera mora da plati dug Mediteranskom Sportskom Centru

Privredni sud u Podgorici odbacio je žalbu Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera Budva, potvrdivši da su oni pravni nasljednici nekadašnjeg OK Budvanska rivijera, a time i da moraju izmiriti 230 hiljada eura Mediteranskom sportskom centru.

Time je stavljena tačka na sudski spor, koji je uprava MSC pokrenula zbog nagomilanih dugovanja za korišćenje sportske sale. Privredni sud je još prije godinu i po donio presudu kojom se odbojkaški klub obavezuje da izmiri 229.739 eura, nakon čega je u maju prošle godine i menadždment opštinske firtme MSC preko javnog izvršitelja zatražio i naplatu.

Kako je kazao direktor Nikola Vučićević, time bi se na najbolji način riješiio problem dugovanja odbojkaškog kluba, koja su potvrđenja pravosnažnom presudom privrednog suda. Iz uprave naše firme upućena ponuda klubu o zaključivanju vansudskog poravnanja, po kome bi ovaj sportski klub na ime duga preknjižio opštinskom preduzeću tri poslovna prostora koje ima u sporskom centru.

Riječ je o tri poslovna prostora od 82, 29 i 47 kvadrata na prvom spratu MSC, a koja su uknjižena na ofšor firmu “Victoria enterprises“, u kojima je dugi niz godina bilo sjedište odbojkaškog kluba.